Meni

O nas

Smo družina lutkarskih navdušencev, ki verjamemo v moč zgodb, ki jih lahko pripovedujejo pravljični junaki. Tukaj smo, da vam razkrijemo malo več o nas, brez dolgovezenja in brez tiste klasične resne poslovne govorice. Naša ekipa je sestavljena iz skupine ustvarjalnih posameznikov, ki so odbitih idej vajeni že od nekdaj. Torej, zdaj ko veste, kdo stoji za zavesami, se udobno namestite in se prepustite čarobni pustolovščini, ki jo bomo skupaj ustvarili.

Nekoč pred davnimi časi

Začetki našega lutkarstva segajo v leto 2000, ko je bila ustanovljena lutkovna sekcija Cik-cak, takrat najuspešnejša sekcija kulturnega društva DPD SVOBODA. Za svoje prepoznavno delo je prejela že vrsto nagrad za uvrstitve na področna srečanja lutkovnih skupin v organizaciji Javnega sklada za ljubiteljske kulturne dejavnosti in Romihovo plaketo za uspešno delo v letu 2013, ki jo podeljuje Območna enota Javnega sklada za ljubiteljske kulturne dejavnosti.

Leta 2018 je ekipa uresničila idejo, da se poda na samostojno pot in tako začela delovati pod okriljem lastnega društva Artist, pod imenom PIKA – POKA. Do danes smo prešteli že več kot 500 odigranih predstav.

Poglej predstave
Luna - mesec
Luna - mesec

Kdo smo?

Ines Mohorko Germ

Ines Mohorko Germ

pevka, scenaristka, animatorka
Mirela Jurič

Mirela
Jurič

pevka, scenaristka, animatorka
Janja Potnik

Janja
Potnik

režiserka, animatorka, luči
Primož Kostanjevec

Primož
Kostanjevec

glasba in zvok, video, grafika
Damjana Mohorko

Damjana
Mohorko

umetnostni vodja, lutke, scena, kostumografinja
Milena Gerečnik

Milena
Gerečnik

scena, likovna podoba, retorika
Kontakt
Zapri